In 2017 heeft het NAM Leefbaarheid en Duurzaamheid programma een bijdrage gedaan voor het “Dorpswinkel” project van de Dorpscoöperatie  in Sauwerd. Bijna elk gezin in de Groningse dorpen Sauwerd, Adorp en Klein Wetsinge is lid van deze coöperatie.

 

Lees Meer

Op een mooi groot, groen terrein aan de rand van het dorp Garmerwolde staat een prachtige dertiende eeuwse kerk. Puur Gronings Erfgoed dat als “SchoolKerk” een prachtige nieuwe bestemming krijgt.  Na maanden hard werken maakten de Stichting Oude Groninger Kerken, het dorp en alle samenwerkende partijen zich op voor de eindsprint met als sluitstuk de opening op vrijdag 28 februari.

 

Lees Meer
 

 

Vol trots overhandigen de heer en mevrouw Lambers, beiden lid van muziek-ensemble 'De Jaknikkers' uit Schoonebeek op woensdagmiddag 29 januari het vaandel van de vroegere NAM-Harmonie aan Henry Eisen, voorzitter van Oudheidkundig Vereniging de Spiker uit Schoonebeek.

 

Lees Meer

Ondanks dat de regen met bakken uit de hemel viel, heeft een groep van dertig omwonenden op maandagavond 24 februari de moeite genomen om naar de NAM-locatie in Gasselternijveenschemond te komen.

Lees Meer

Hoe geven we vorm aan de energietransitie in de regio en hoe kunnen overheid, politiek en bedrijfsleven hierin samenwerken? Deze vragen kwamen aan de orde tijdens een werkbezoek van de Drentse Staten aan het GZI NEXT-project in Emmen, op woensdag 29 januari. Op de toelichting volgde een rondleiding over het nu nog braakliggende terrein.

Lees Meer