Hantum viert feest bij heropening dorpshuis d‘ Ald Skoalle

Van buiten authentiek, van binnen ingrijpend gemoderniseerd. Zaterdagmiddag 26 oktober is het resultaat van de verbouwing van dorpshuis d’ Ald Skoalle in het Friese Hantum te bewonderen, na de opening door wethouder De Graaf. Er is feest tot middernacht. De NAM heeft financieel bijgedragen.

 

De voormalige school is de centrale plek voor Hantum en de omliggende dorpen Hantumhuizen, Hantumeruitburen en Hiaure. Na 25 jaar intensief gebruik kon het dorpshuis wel een opknapbeurt gebruiken. Om ook te voldoen aan de huidige veiligheidseisen en de wens voor een energieneutraal gebouw, werd de verbouwing groot aangepakt. De vier dorpen hebben nu een ontmoetingsplaats waar ze trots op zijn.
Na de opening door Pytjse de Graaf van de gemeente Dongeradeel, zijn er de rest van de middag en de hele avond activiteiten voor jong en oud.

 

NAM Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma
De verbouwing en verduurzaming zijn gerealiseerd met de inzet van vele vrijwilligers en plaatselijke bedrijven. De NAM heeft aan de verduurzaming bijgedragen vanuit het Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma. Met dit programma investeren we in regio’s waar we actief zijn.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer