Scholieren volgen NAM-workshop bij Career Days Jet-Net & TechNet

Een aardbol, passer, microscoop, zoutzuur; leerlingen van het voortgezet onderwijs volgden workshops bij de NAM, tijdens de Career Days van Jet-Net & TechNet op 19 tot en met 21 november in Zwolle. De Career Days laten jongeren kennismaken met technische beroepen en bedrijven.

 

De NAM was een van de deelnemende bedrijven. Tijdens de Career Days ontdekken meer dan vijfduizend vmbo-, havo- en vwo-leerlingen de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Deze leerlingen hebben op school een technisch profiel gekozen. De Career Days zijn een manier om hun interesse verder uit te bouwen. Door zelf onder meer te bouwen, proberen, programmeren, proeven en rekenen, kunnen ze ervaren hoe inspirerend, uitdagend en fascinerend een baan in de techniek, technologie en ICT kan zijn.

Lees Meer
Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Pieter van Vollenhoven reikt prijs uit voor Molukse kerk Appingedam

De herbestemming van de Molukse kerk in Appingedam leverde 16 november de Pieter van Vollenhovenprijs op. De prijs is uitgereikt door minister Ingrid van Engelshoven en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Hij sprak zijn waardering uit voor initiatieven als in Appingedam. De NAM heeft aan de herbestemming bijgedragen vanuit het Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma.

 

De Pieter van Vollenhovenprijs is een jaarlijkse prijs van het Nationaal Restauratiefonds voor het behouden van een monumentaal pand door het een nieuwe bestemming te geven. Dit jaar zijn er negen winnaars, waaronder de Molukse Eben Haezer kerk in Appingedam. “Het zijn allemaal voorbeelden van geslaagde herbestemmingen van religieus erfgoed”, zei Van Vollenhoven bij de uitreiking in Arnhem. “Kerken of kapellen, die door het doorzettingsvermogen van deze initiatiefnemers behouden blijven. En daarvoor heb ik grote waardering.”

 

Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma
NAM heeft financieel bijgedragen vanuit het Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma, via het Programma Herbestemming Cultureel Erfgoed van Kansrijk Groningen. Met het Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma investeren we in regio’s waar we actief zijn.

 

Lees meer over de Molukse kerk op de website van de NAM.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Groot onderhoud bij Rossum

De NAM voert groot onderhoud en reguliere inspecties uit bij locatie ROW2 bij Rossum in Twente. Hier ligt een van de lege gasvelden waar de NAM water injecteert dat mee naar boven komt bij olie- en gaswinning.

 

Dit water komt van nature voor in dezelfde gesteentelagen als waar de olie en het gas zich bevinden. Het is erg zout water dat daarom niet zomaar op de oppervlakte achtergelaten kan worden. Het wordt teruggebracht in lege gasvelden via eerder gebruikte gaswinningsputten. Dat is de meeste veilige en milieuvriendelijke methode. In Rossum gaat het om water dat vrijkomt bij oliewinning.


De injectieputten in Twente zijn uitvoerig beveiligd tegen lekkage en de NAM voert regelmatig controles en onderhoud uit. Staatstoezicht op de Mijnen ziet hier op toe.

Lees Meer
Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Kindcentrum Middelstum geopend

De naam WIJland werd onthuld op het nieuwe kindcentrum in Middelstum, bij de officiële opening op 30 oktober. Het is een veilig en duurzaam gebouw waar kinderopvang, twee basisscholen en de bibliotheek hun intrek hebben genomen. De NAM heeft financieel bijgedragen aan de bouw, vanuit het scholenprogramma.

 

Na de bibliotheek verhuisden ook de scholen OBS de Wilster, CBS Wicher Zitsema en kinderopvang Kids2b in oktober naar het kindcentrum. Het gebouw is aardbevingsbestendig en bijna energeneutraal, zonder aansluiting op het aardgasnet en met zonnepanelen en verwarming en koeling door aardwarmte.

Lees Meer
Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer