Summerschool waterstof bezoekt locatie Ten Arlo

Tijdens de summerschool ‘Ontwerp het - veilige - waterstoflandschap’ op 4, 5 en 6 juli in Hoogeveen, bezochten 23 jonge professionals de gasbehandelingslocatie Ten Arlo van NAM. De summerschool heeft briljante oplossingen opgeleverd voor de energietransitie naar waterstof in Hoogeveen.


Naast Ten Arlo wil gemeente Hoogeveen experimenteren met een woonwijk op waterstof. Hoe die toekomst op waterstof eruit kan zien, hebben 23 jonge professionals bedacht tijdens de summerschool. Stichting Kennislab voor Urbanisme en gemeente Hoogeveen organiseerden de summerschool in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Workshop en rondleiding

Bij het bezoek aan Ten Arlo gaven Paul Kieft, New Energy Opportunity Manager en Henriët Jager, External Relations Advisor tijdens een workshop informatie over NAM’s plannen met waterstof en het ontstaan van aardgas en aardolie. Lennard van Duijn, Production Supervisor Ten Arlo, vertelde tijdens een rondleiding over de rol van locatie Ten Arlo en de veiligheidsaspecten die bij de locatie komen kijken.  

Glazen waterstofhuis
Van de vijf oplossingen voor een veilig waterstoflandschap vond de jury het Glazen waterstofhuis de beste. De bedenkers willen een transparant ‘tiny house’ in het centrum van Hoogeveen plaatsen, waarin waterstof op allerlei manieren wordt toegepast. Zo kunnen mensen ervaren wat mogelijk is en dat het veilig is.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer