Dagmar en Rhian staan hun ‘mannetje’ op NAM-platforms

“Er is geen enkele reden waarom een vrouw dit werk niet zou kunnen doen”, zegt Rhian Parkin. Ze werkt op een NAM-platform in de Noordzee.

 

“Het is een mannenwereld, maar daar geniet ik wel van.” Verschillen zijn er zeker, merkt Rhian Parkin. “Mannen en vrouwen communiceren anders, ze zien dingen anders en ze pakken problemen op verschillende wijze aan. Ik zie dat niet als negatief, het is een mooie uitdaging.”

 

Werken en wonen
Ook Dagmar Eisses werkt op een platform van de NAM. “Ik zit hier helemaal op mijn plek”, zegt ze. “Een platform is heel anders dan een kantoorbaan. Je werkt de helft van het jaar met elkaar samen, maar je woont ook de helft van het jaar samen. Je ontbijt samen, na het werk kijk je samen een film of voetbal. Je leert elkaar zo veel beter kennen.”


En hoe is dat, als enige vrouw? Dagmar Eisses: “Sommigen gunnen je wat meer, anderen houden wat meer afstand. In het begin wilden sommige mannen extra netjes zijn, maar gelukkig slijt dat snel. Ik wil ook niet dat ze zich inhouden omdat ik aan boord ben. Ik kan wel tegen een vieze mop.”

 

Lees meer over deze vrouwen in een mannenwereld.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer