NAM informeert bewoners over nieuw gasveld Spijkenisse
 

Omwonenden van de NAM-locatie in Spijkenisse krijgen donderdag 12 december informatie over een proefboring naar een klein gasveld. Het gaat om een boring vanaf een bestaande locatie.

 

De bewoners zijn per brief uitgenodigd voor een bijeenkomst, georganiseerd door de NAM samen met de gemeente Nissewaard. Het is de tweede bijeenkomst over de aankomende activiteiten. De bewoners krijgen informatie en kunnen er terecht met hun vragen.

 

De NAM-locatie is in 1990 aangelegd aan de Papendijk. Uit drie kleine velden wint de NAM dagelijks circa 200.000 m3 gas. Dat is voldoende om ongeveer 50.000 huishoudens van warm water en verwarming te voorzien. Tussen de drie velden ligt een klein vierde gasveld. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft in mei 2019 toestemming gegeven om ook uit dat veld gas te winnen.

 

Proefboring
De NAM voert een proefboring uit om te kijken of er de verwachte hoeveelheid gas in zit. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels begonnen om begin 2020 te kunnen starten met de opbouw van de boortoren.

 

Kijk voor meer informatie op de website van de NAM.

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer