NAM geeft groen licht voor nieuw kantoor Anjum

In het Friese Anjum start in juni 2016 de bouw van een NAM regiokantoor voor Noordoost Fryslân. “Met dit kantoor willen we NAM toegankelijker en zichtbaarder maken en de regionale werkgelegenheid bevorderen”, aldus Elke Rettberg, directielid bij NAM voor kleine gasvelden. Het nieuwe kantoor komt onder één dak met de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Anjum. 

NAM gaf begin februari definitief groen licht voor de nieuwbouw in Anjum. Vanuit dit kantoor, dat straks 50 werkplekken telt, zal de gaswinning voor de kleine velden in de noordelijke regio worden gecoördineerd. Elke Rettberg: “We willen onze verbondenheid met de regio bevorderen met deze unieke samenwerking. Noordoost Fryslân speelt een belangrijke rol in de energievoorziening van Nederland.”

Dankzij de samenwerking met NAM ontstond in Anjum de mogelijkheid een nieuwe, duurzame multifunctionele accommodatie te bouwen in plaats van het verbouwen van een bestaande locatie. 

De nieuwbouwplannen zijn definitief, wanneer de gemeentereaad van Dongeradeel op 25 februari formeel akkoord gaat. Naar verwachting is de oplevering van het nieuwe MFA en NAM kantoor in het voorjaar van 2017. Lees het volledige bericht over de nieuwbouw in Anjum op NAM.nl

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
De maatschappelijke effecten van aardbevingen in kaart gebracht

Wat zijn de maatschappelijke effecten van aardbevingen in de regio boven het Groningen-gasveld? NAM heeft dit laten inventariseren door Royal HaskoningDHV en de  bevindingen in een rapportage vastgelegd. NAM wil deze bevindingen graag voorleggen aan bewoners in de regio. Zodat we beter kunnen aansluiten bij de wensen en behoeftes van bewoners. 

Bij de inventarisatie komen verschillende thema’s aan bod, zoals schade of veiligheid. Om de bevindingen in het rapport te toetsen bij Groningers, vraagt NAM inwoners van de regio boven het Groningen-gasveld via verschillende kanalen te reageren op een aantal stellingen. Deze stellingen hebben betrekking op de diverse thema’s in het rapport. Hiermee hoopt NAM een realistisch beeld te krijgen van de manier waarop bewoners de gevolgen van aardbevingen ervaren. Daarnaast willen we nagaan hoe effectief de voorgestelde en reeds genomen maatregelen zijn.

Lees het volledige verhaal over de inventarisatie van maatschappelijke effecten van aardbevingen of deel uw ervaringen en reageer op de stellingen van NAM.  

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
NAM directeur gaat live dialoog aan op televisie

NAM directeur Gerald Schotman gaf woensdag 17 februari een live interview aan RTV Noord. Aan het begin van de avond beantwoordde hij in het programma Noord Vandaag onder andere vragen van inwoners van de regio boven het Groningen-gasveld. 

Later op dezelfde avond schoof Gerald Schotman ook nog aan bij Paul van Liempt, van het programma Van Liempt Live op RTL-Z. Hij sprak daar onder andere over het onderzoek naar veiligheid in Groningen. Ook de toekomst van NAM kwam tijdens het gesprek aan de orde.  

De live-uitzendingen met Gerald Schotman gemist? U kunt de uitzendingen van Noord Vandaag bij RTV Noord (18.00 uur) of Van Liempt Live van RTL Z (22:00 uur, fragment start op minuut 20:00) hier alsnog bekijken.  

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Week van de Techniek: leerlingen bezoeken technische bedrijven

Leerlingen van het Drenthe College bezochten vrijdag 12 februari de gaszuiveringsinstallatie in Emmen. Tijdens een gastcollege kregen zij hier uitgelegd wat een gaszuiveringsinstallatie, zwavel, verschillende soorten gesteente en procestechniek met elkaar te maken hebben. 

Het bezoek aan de gaszuiveringsinstallatie van NAM vond plaats in het kader van de week van de Techniek. Zo’n 370 leerlingen van het Drenthe College  bezochten in de week van 8 tot en met 12 februari 16 technische bedrijven in de regio Emmen, waaronder de NAM-locatie.

De gaszuiveringsinstallatie in Emmen zuivert zuur gas, leerden de studenten tijdens hun bezoek. Dit houdt in dat de zwavelverbindingen zoals H2S (zwavelwaterstoffen) uit aardgas gehaald wordt. Dit proces, het gas van ‘zuur naar zoet’ maken, vindt sinds 1988 plaats in de gaszuiveringsinstallatie van Emmen. 

Lees Meer
Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Actueel op de hoogte

NAM gaat graag met u in gesprek over gaswinning en de gevolgen daarvan. We zijn regelmatig aanwezig bij diverse informatieve bijeenkomsten. 

Via NAM.nl of NAMPlatform.nl, de website over gaswinning en aardbevingen, blijft u op de hoogte over informatiebijeenkomsten en actuele ontwikkelingen rond gaswinning en NAM.  

Deze nieuwsbrief is onlangs vernieuwd. NAM publiceert voortaan één nieuwsbrief met nieuws en ontwikkelingen rond gaswinning uit het Groningen-gasveld en over de activiteiten van NAM in de rest van Nederland. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
Newsletter Marketing Powered by Newsweaver