NAM70 Challenge: samen bouwen aan duurzaam energiesysteem van de toekomst

‘Doe mee aan de NAM70 Challenge en bouw samen met NAM aan het duurzame energiesysteem van de toekomst’. Met die oproep lanceerde NAM begin deze week de NAM70 Challenge. NAM70 Challenge is een competitie voor nationale en internationale ondernemingen die werken aan innovatieve oplossingen voor het grootschalig opslaan van duurzame energie. NAM wil hiermee de energietransitie versnellen.

 

De NAM70 Challenge is een competitie voor groeibedrijven, zogenoemde scale ups, die met nieuwe technologie werken aan het grootschalig opslaan van duurzame energie.  

 

Innovatieve oplossingen

Geïnteresseerde ondernemingen kunnen zich tot half maart inschrijven. Vervolgens worden er drie kandidaten geselecteerd voor de eindstrijd. Deze genomineerden werken hun innovatieve oplossing onder vakkundige begeleiding verder uit tot een voorstel dat zowel bij NAM past, als bij andere Nederlandse gasinfrastructuur. De deelnemers kunnen hierbij optimaal gebruik maken van de kennis en expertise van NAM medewerkers.

 

Energietransitie versnellen

Een onafhankelijke deskundige jury maakt rond de zomer de winnaar van de NAM70 Challenge bekend. De winnaar ontvangt € 50.000,- en kan rekenen op NAM als klant. NAM denkt met de winnende innovatie een bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie.

 

Lees verder op de NAM70 Challenge website voor meer informatie of om aan te melden. Of lees het bericht over de NAM70 Challenge op NAM.nl.  

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Hof van Leeuwarden verwerpt hoger beroep NAM

Het Hof in Leeuwarden verwierp dinsdag 23 januari het hoger beroep van NAM in de WAG-zaak, over het compenseren van huizen en gebouwen in Groningen die door aardbevingen in waarde zijn gedaald.

 

NAM tekende hoger beroep aan tegen de uitspraak van de Rechtbank in Assen op 2 september 2015. “De vraag die in dit hoger beroep aan de orde was, was niet of waardedaling als gevolg van aardbevingen door ons moet worden vergoed, maar op welk moment en op welke wijze dit moet gebeuren”, lichtte NAM-directeur Thijs Jurgens van het Groningen Aardbevingen team toe. “Het hof oordeelt anders en daar gaan wij serieus naar kijken.”

 

Waarderegeling

Met de Waarderegeling compenseert NAM waardedaling bij verkoop van een huis sinds januari 2013. Vanaf de start van de regeling is 94% van de voorstellen voor compensatie van waardedaling van NAM geaccepteerd.

 

Bekijk de feiten en cijfers over deze waarderegeling op NAM.nl

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Persoonlijk in gesprek over gaswinning Hardenberg

NAM diende eind 2017 een update in van het Winningsplan voor vier van de acht gasvelden in Hardenberg. Door recente berichtgeving in de lokale media werden er in Hardenberg veel vragen gesteld over de actuele gaswinning. Veel mensen uitten hun zorgen over de mogelijke gevolgen van de winning in Hardenberg.  

 

NAM Infotruck

Inwoners van de regio met vragen over gaswinning en de mogelijke gevolgen daarvan, zijn over twee weken van harte welkom in de NAM Informatietruck in Hardenberg en een aantal omliggende dorpen. De blauwe truck is op dinsdag 6 februari 2018 en donderdag 8 februari 2018 aanwezig in onder andere het centrum van Hardenberg. 

 

Kleine gasvelden
NAM wint gas in 220 kleine gasvelden in Nederland, onder andere bij Hardenberg. Alle kleine velden samen dragen aanzienlijk bij aan de Nederlandse energievoorziening. Al bijna 70 jaar heeft NAM een vergunning om gas te winnen in de gemeente Hardenberg. Het risico op aardbevingen door gaswinning is hier laag. 

 

Lees meer over het belang van de kleine gasvelden op NAM.nl of bekijk de animatie hierover. Ook vindt u op onze website meer informatie over gaswinning in Hardenberg

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Energie in Nederland

Waar halen we in Nederland onze energie vandaan? En waar gebruiken we het voor? Energie Beheer Nederland (EBN) plaatste het antwoord op deze vragen, met nog veel meer informatie over energie in Nederland in een overzichtelijke infographic (hier naast een deel hiervan). Hiermee hoopt EBN het gesprek over energie te vergemakkelijken.

 

EBN zette in 2017 de eerste stappen met de infographic “Nederland, land van Energie”. Dit overzicht van het Nederlandse energiesysteem vertelt het verhaal over de winning van energiebronnen, in- en uitvoer daarvan, het omzetten en verbruik van energie. Er bleek grote behoefte aan een dergelijke informatieve infographic. EBN publiceerde daarom onlangs een actueel bijgewerkte verdieping. 

 

Over EBN 

EBN investeert namens de Staat in de opsporing, winning en opslag van gas en olie en draagt hiermee bij aan een onafhankelijke, betrouwbare energievoorziening in Nederland.

 

Bekijk de Infographic ‘Energie in Nederland’ of lees verder op de website van EBN voor meer informatie over de infographic of over EBN.

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
NAM’ers in het nieuws

In de eerste bewogen weken van 2018 is er veel aandacht geweest van landelijke en regionale media voor NAM. Ook onze medewerkers kwamen geregeld in het nieuws de afgelopen weken. Hieronder een overzicht.

 

14 januari

NRC Handelsblad sprak, al voor de aardbeving in Zeerijp,  met twee NAM-vaders en zonen (zie foto - Kees van de Veen) over de verschillen tussen werken voor NAM vroeger en nu.

 

19 januari

Voorafgaand aan de fakkeltocht in Groningen is collega Kor Niehof te gast bij Radio Noord. De geboren Groninger werkt al 17 jaar bij NAM, maar schreeuwt dat niet meer van de daken op feestjes en verjaardagen. 'Dan zeg ik dat ik werk bij een bedrijf dat op dit moment niet zo positief in het nieuws is.'

 

20 januari

In een artikel in NRC Handelsblad wordt de vraag gesteld of langzaam gaswinnen uit het Groningen-gasveld heftige aardbevingen kan voorkomen. In dat stuk komt ook NAM-onderzoeksleider Jan van Elk aan het woord.

 

In het radioprogramma Hemmeltied van RTV Drenthe zijn Henriet Jager en oud-collega Bertus Hilberts te gast om te praten over de relatie tussen NAM en Schoonebeek, waar al meer dan 70 jaar olie wordt gewonnen. Hilberts: “Schoonebeek is door de oliewinning op de kloeten gekomen.”

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer