Johan Atema in talkshow voor toneelstuk GAS
 

NAM-directeur Johan Atema was woensdag 9 oktober een van de gasten tijdens een talkshow voorafgaand aan de toneelvoorstelling GAS in theater De Spiegel in Zwolle. Er is teruggekeken op de aardbevingsgerelateerde gebeurtenissen in Groningen en vooruitgekeken naar hoe de energievoorzienig er in de toekomst uit kan zien.

 

Het werd een open gesprek met als gasten naast Johan Atema, Jan Kamminga (voorzitter Maatschappelijke Stuurgroep Groningen), Lambert de Bont (voormalig voorzitter Groninger Bodembeweging) en de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld die energietransitie in haar portefeuille heeft.

 

NOS-journalisten interviewden de gasten en ook uit de zaal kwamen vragen, vooral over energietransitie. Johan Atema deelde zijn visie op het belang van Nederlands aardgas in de energietransitie en de ambitie van de NAM om een rol te spelen in de Nederlandse energietransitie.

 

GAS
De voorstelling GAS van Toneelgroep Jan Vos is een tragikomsiche familiekroniek die zich afspeelt in een hotel in Sappemeer, met als achtergrond de gaswinning in Gronningen. Na locatietheater in Ten Boer en Zuidlaren, is de voorstelling nu op toernee langs theaters in het hele land. Een aantal voorstellingen wordt voorafgegaan door een talkshow.

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer