NAM helpt Voedselbank Appingedam-Delfzijl met zonnepanelen

Op het dak van de pas verhuisde Voedselbank Appingedam-Delfzijl liggen zonnepanelen waaraan de NAM financieel heeft bijgedragen. Wethouder Meindert Joostens van de gemeente Delfzijl opende de nieuwe voedselbank op 10 april, gevolgd door een goed bezochte open dag op 13 april.

 

De vorige huisvesting, een vooormalig gymnastieklokaal in Delfzijl, was in slechte staat. De Voedselbank Appingedam-Delfzijl heeft nu als nieuwe plek voormalig kerkgebouw De Ark in Appingedam. Een van de voordelen is de centrale ligging, aangezien er ook gezinnen uit Loppersum komen. Verder is het pand een stuk groter en op het dak konden zonnepanelen worden geïnstalleerd.

 

Honderdzeventig gezinnen
Er was veel belangstelling voor de opening en de open dag. Bezoekers kregen een kijkje achter de schermen van de voedselbank. Zo’n dertig vrijwilligers zorgen dat er wekelijks voedselpakketten kunnen worden verstrekt. Dat zijn er steeds meer: inmiddels voor ongeveer honderdzeventig gezinnen.

 

NAM Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma
De NAM heeft bijgedragen vanuit het Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma. Met dit programma investeert de NAM in regio’s waar we actief zijn.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer