NAM zet robot in voor reiniging tank Den Helder

Sinds enige tijd gebruikt de NAM op de gasbehandelingsinstallatie in Den Helder een reinigingsrobot  om aardgastanken schoon te maken. Deze robot maakt het via een efficiënte en veilige methode mogelijk om vloeistoffen en lichte slib uit een tank te verwijderen zonder betreding van mensen, het zogenaamde ‘non-man’ entry systeem.

 

Het schoonmaken van een opslagtank kan zwaar en gevaarlijk werk zijn. De robot van partner Reym blijkt een goede keuze; de resultaten zijn zeer positief. Na het leegmaken van de tank wordt in korte tijd met behulp van de reinigingsrobot 3 à 4 kuub slib van de tankbodem verwijderd. Na het vrijgeven van de tank, volstaat een lichte handmatige nareiniging om de tank gereed te maken voor inspectie.

NAM doet er alles aan om de omstandigheden voor personeel en de omgeving zo veilig mogelijk te maken en risico’s te beperken.

 

Het gas uit het Nederlandse deel van de Noordzee komt in Den Helder aan land. Met een capaciteit van 92 miljoen m3 gas per dag heeft Den Helder een van de grootste gasbehandelingsinstallaties in de wereld. Vanuit Den Helder levert NAM het gas aan de Gasunie. De Gasunie zorgt voor het transport naar particulieren en bedrijven.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer