Burendag gasopslag Norg bij Langelo goed bezocht
 

De Burendag bij NAM’s gasopslag Norg bij Langelo op zaterdag 28 september is goed bezocht. De NAM heeft de direct omwonenden bijgepraat en vragen beantwoord over de gaswinning in het algemeen en de functie van de ondergrondse gasopslag.

 

In de afgelopen periode zijn er veel ontwikkelingen geweest aangaande de ondergrondse gasopslag. Zo organiseerde het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een inloopavond over de uitbreidingsplannen. Later besloot de minister dat de gaswinning uit het Groningen-veld versneld teruggebracht wordt naar nul. Bij dit besluit speelt de gasopslag Norg een belangrijke rol. Het feit dat er bij omwonenden veel vragen leefden en dat het 28 september nationale burendag was, waren goede aanleidingen om deze burendag te organiseren.

 

De dag verliep in goede sfeer, met rond de 180 buren die op bezoek kwamen. Medewerkers van NAM en KNMI hebben vragen beantwoord over technische aspecten van de gasopslag en de uitbreidingsplannen. Een expert van KNMI was aanwezig om vragen te beantwoorden over bodemdaling, aardbevingen en de invloed daarvan op gebouwen. Ook werd uitleg gegeven over het uitgebreide meetnetwerk rond de gasopslag.

 

Ook de gasopslag bezoeken?
Op 2 november is er nog een kans om de gasopslag te bezoeken, tijdens de Open Bedrijvendag Drenthe.

 

Meer informatie over ondergrondse gasopslag vindt u op de website van de NAM.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer