U leest in deze nieuwsbrief het volgende: 

  • 13 aanvragen ingediend bij derde ronde Nieuwbouw-innovatieregeling Groningen
  • Olieproductie Schoonebeek hervat
  • Tewaterlating van De Runner op Ameland
  • Industriële touw- en klimtechnieken om NAM-platforms te schilderen
  • Vervolgstappen besluitvorming gaswinning in Groningen
 
13 aanvragen ingediend bij derde ronde Nieuwbouw-innovatieregeling Groningen

Op 5 september 2016 sloot de inzendtermijn van de derde ronde van de Nieuwbouw-innovatieregeling. Deze regeling biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van innovatieve ideeën voor bevingsbestendigere nieuwbouw van woningen in het gebied boven het Groningen-gasveld. In totaal werden 13 aanvragen ingediend, waarbij 41 regionale en landelijke bedrijven betrokken zijn.

De derde ronde van de Nieuwbouw-innovatieregeling richt zich specifiek op rijwoningen en hoogbouw. Voor dit type gebouwen is in de eerste twee onderzoeksronden van de regeling nog weinig geïnnoveerd. Projectleider Julia Finkielsztajn van de NAM is blij verrast met het aantal inzendingen: “De techniek en maatschappelijke relevantie van de inzendingen zijn erg inspirerend. Ik hoop dat er een baanbrekend idee tussen zit waar de markt om zit te springen.”

De dertien aanvragen worden getoetst en beoordeeld door een onafhankelijke Technische Werkgroep en Jury. Vervolgens worden de beste innovaties uitgenodigd om hun idee te presenteren. De jury bepaalt dan de hoogte van de onderzoeksbijdrage vanuit de Nieuwbouw-innovatieregeling. 

Lees op onze website meer over de Nieuwbouw-innovatieregeling

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Olieproductie Schoonebeek hervat

Afgelopen zaterdag is de olieproductie in Schoonebeek weer gestart. Met een vernieuwde waterinjectieleiding naar Twente. Nadat in augustus al toestemming werd gegeven door toezichthouder SodM om de leiding in gebruik te nemen, heeft NAM nog een maand gewacht met de herstart om diverse Kamerleden ruimte te geven om vragen aan de minister te stellen. Afgelopen donderdag kwam de vraag om opnieuw twee maanden te wachten.

Gerald Schotman, NAM-directeur: “Wij zijn ons zeer bewust van de vragen die leven rondom de waterinjectie in Twente. Die worden ook heel nadrukkelijk meegenomen in het lopende onderzoek naar alternatieven voor de waterinjectie. Wij zijn ervan overtuigd dat we de oliewinning en waterinjectie veilig en verantwoord kunnen doen; we voelen ons hierin gesterkt door het oordeel van experts en het Staatstoezicht op de Mijnen. We hebben gesproken met verschillende belanghebbenden, onder andere over de werkgelegenheid in Zuidoost-Drenthe. Alles overwegend gaan we de productie hervatten, waarbij ik nadrukkelijk de Kamerleden die bij het debat betrokken waren, uitnodig om ook met ons in gesprek te gaan.”

Inmiddels is vanochtend de stoomketel opgestart en wordt de eerste stoom weer richting het olieveld gestuurd. Door de hitte van de stoom, wordt de olie meer vloeibaar waarna het in de loop van de week weer opgepompt kan worden. Lees meer over de olieproductie in Schoonebeek op onze website

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Tewaterlating De Runner op Ameland

Maandag 12 september werd op Ameland De Runner te water gelaten. De Runner is de tweede speciale boot voor het transport van en naar de twee NAM-platforms, ten noorden van Ameland.

Begin 2016 namen NAM en het Amelander bedrijf Veltman Marine Service de Vigilant in gebruik, een speciale boot voor het vervoer van offshore medewerkers en benodigd materieel voor de offshore platforms. De directe bootverbinding blijkt een succes. Naast het vervoer van medewerkers, wordt de boot ook ingezet voor werkzaamheden aan de platforms of voor het met spoed aanleveren van benodigd materieel, bijvoorbeeld tijdens een storing op een van de platforms.

Werkgelegenheid creëren

Richard Veltman van Veltman Marine Service besluit tot de bouw van De Runner, om de beschikbaarheid van de boot te vergroten. “Dat was best een forse investering voor ons bedrijf. Maar het leverde een prachtige boot op, sneller, zeewaardiger en met nog meer mogelijkheden dan de Vigilant. De Runner zorgt bovendien voor extra werkgelegenheid op het eiland.”

Samenwerking

Bij de bouw van de Runner werkt Veltman, net als bij de bouw van de Vigilant, nauw samen met NAM. “Door nauw met elkaar samen te werken en kennis te delen, hebben we een boot kunnen bouwen die aan alle criteria voldoet. Het succes van dit project schuilt in die samenwerking.”

Brandblusinstallatie

De Runner heeft zelfs een professionele brandblusinstallatie aan boord. “Hiermee bieden we extra mogelijkheden tot hulpverlening. Ik hoop niet dat we ‘m ooit nodig hebben. Maar mocht er ooit brand tijdens werkzaamheden uitbreken dan zijn wij met de Runner razendsnel ter plaatse om te blussen”. 

Feiten en cijfers De Runner

Lengte: 14,15 meter

Breedte 5.00 meter

Diepgang : 0.75 meter

Motor: 2 keer 700 pk (twin diesel engine)

Bluscapaciteit: 200 m3/uur

Tonnage 20 Gt gross tonnage

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Industriële touw- en klimtechnieken om NAM-platforms te schilderen

Op dit moment wordt er groot schilderwerk uitgevoerd op het bemande platform en het onbemande platform ten noorden van Ameland. De constructies worden gezandstraald, geschilderd en de beplating wordt vervangen. Daarnaast worden leidingen vrij gemaakt zodat deze opnieuw geverfd en geïsoleerd kunnen worden.

Er werken circa 10 man extra op platform om dit werk uit te voeren: Venko (schilderwerk) en Brand Energy & Infrastructure Services (steigerbouw). De specialisten van Bilfinger Salamis werken met industriële touw- en klimtechnieken om schilderwerk te verrichten op zeer moeilijk bereikbare plaatsen.

De medewerkers overnachten op het bemande platform en worden met de Vigilant, de speciale boot voor het transport, dagelijks van en naar de platforms gebracht. Het werk neemt totaal vier weken in beslag.

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Vervolgstappen besluitvorming gaswinning in Groningen

De politiek heeft zich de afgelopen weken gebogen over de problematiek door aardbevingen in Groningen. Onder andere bewoners, maatschappelijke organisaties, wetenschappers, de Nationaal Coördinator en NAM werden bevraagd door de leden van de vaste Kamercommissie van Ecomomische Zaken.

De inzichten van al deze partijen kwamen aan de orde tijdens het Kamerdebat op woensdag 14 september. Het is nu aan minister Kamp van Economische Zaken om een definitief besluit te nemen. Dit besluit wordt vóór 1 oktober aangekondigd.

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
Email Newsletter Software by Newsweaver