Fakkel gasbehandelingslocatie Den Helder vervangen

De gasbehandelingslocatie van de NAM in Den Helder heeft een nieuwe fakkel. Dit onderdeel dat essentieel is voor de veiligheid, was aan vervanging toe. Timing was belangrijk: de vervanging vond plaats tijdens de zesjaarlijkse onderhoudsstop van het betreffende deel van de installatie.

 

Bij de gasbehandelingsinstallatie in Den Helder – een van de grootste ter wereld – komt het gas van bijna alle productieplatforms in het Nederlandse deel van de Noordzee via pijpleidingen binnen om te worden verwerkt. Er staan meer fakkels op de locatie. De nieuwe fakkel die de NAM heeft laten maken lijkt op de oude, maar met de nieuwste technieken en materialen.

 

De onderdelen zijn in de zomer door verschillende bedrijven gemaakt. In september is vervolgens de oude fakkel weggehaald en de nieuwe geplaatst. Dat moest in één keer goed, in de korte periode dat de installatie stil lag.

 

Gas affakkelen
Al fakkelt de NAM zo weinig mogelijk, een betrouwbare goed werkende fakkel is belangrijk. Tijdens onderhoud wordt zo het laatste restje gas uit een installatie verwijderd. Ook bij procesverstoringen is affakkelen een veilige, milieuverantwoorde en snelle manier om gassen af te voeren.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer