NAM.nl: alles over NAM op één nieuwe website

Sinds donderdag 13 oktober is de vernieuwde website NAM.nl in de lucht. Het beste van NAM.nl en NAMplatform.nl is samengevoegd. De aparte website over gaswinning en aardbevingen, NAMPlatform.nl, verdwijnt. Alle informatie over NAM leest u voortaan op NAM.nl.

NAM.nl heeft een frisse eigentijdse uitstraling gekregen, met veel mooie foto’s. Alle  informatie is herzien en actueel bijgewerkt. De vernieuwde website is bovendien goed te bekijken op alle mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons en tablets. Ook is NAM.nl goed toegankelijk voor mensen met een beperking. We voldoen daarbij aan de A++-rating.

Feiten en Cijfers
Nieuw op NAM.nl is het onderdeel Feiten en Cijfers, afkomstig van NAMPlatform. Feiten en Cijfers is uitgebreid met actuele cijfers en statistieken over gas- en oliewinning van NAM in Nederland en op zee. Ook zijn hier voortaan de metingen van gebouwsensoren in de omgeving Emmen, Sleen, Saaksum, Langeloo en Eleveld te volgen. Feiten en Cijfers blijft de actuele informatie over het Groningen-gasveld en de diverse regelingen van NAM in Groningen aanbieden.

We zijn nieuwsgierig wat u van onze vernieuwde website vindt. Bezoek NAM.nl en laat ons uw mening horen.  

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
De toekomst met veel energie tegemoet

De komende jaren blijft NAM een belangrijke rol spelen in de gasvoorziening van Nederland. Tegelijkertijd staat de onderneming ook open voor ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie.

“We bekijken hoe wij kunnen bijdragen aan de energietransitie. Daarom onderzoeken we nieuwe mogelijkheden en zoeken we de samenwerking tussen aardgas en duurzame energie”, aldus NAM-directeur Gerald Schotman. 

Kansen voor innovatie
Schotman ziet vooral uitdaging in het vinden van opslag, vertelde hij dinsdag 18 oktober tijdens informele sessies met journalisten in Loppersum en Den Haag. NAM beschikt over veel kennis en kunde op dat gebied. Die kennis kan het bedrijf, in samenwerking met andere partijen, gebruiken voor nieuwe toepassingen. Zo onderzoekt NAM de mogelijkheden voor het inzetten van bestaande infrastructuur, zoals productielocaties op zee en gasleidingen. 

Tijdens de energietransitie zal gas een belangrijke rol blijven spelen. In 2023 moet duurzaam opgewekte energie voorzien in 16 procent van de Nederlandse energiebehoefte. Dat is de doelstelling van de overheid. Andere energiebronnen moeten de overige 84 procent van onze energie opwekken. NAM ziet daarin een belangrijke rol voor aardgas, dat vanwege een lagere CO2-uitstoot een schoner alternatief is voor steenkolen. 


Fluxenergie.nl verzamelde de berichtgeving over de rol van NAM tijdens de energietransitie.Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Prestigieuze prijs vernieuwde watertransportleiding

Voor het vernieuwen van de injectiewaterleiding van Coevorden naar Schoonebeek kreeg A. Hak Leidingbouw dinsdag 11 oktober een prestigieuze sectorprijs. De onderneming kreeg de jaarlijkse ISTT No Dig Award toegekend in de categorie ‘renoveringsprojecten’, voor het project dat zij uitvoerden voor NAM.

De watertransportleiding van Schoonebeek naar Coevorden werd hersteld met de zogenoemde pijp-in-pijp methode. Hierbij bracht A.Hak Leidingbouw een met staal gewapende kunststof pijpleiding in de bestaande pijpleiding.

Uniek project
Het project bleek bijzonder uitdagend, enerzijds  door de totale trajectlengte van 45 kilometer, maar ook door de complexe krommingen in de bestaande pijpleiding. Nooit eerder werd de pijp-in-pijp oplossing over zo’n lang tracé toegepast. Dankzij de expertise van A.Hak Leidingbouw kon dit unieke project deze zomer succesvol worden afgerond. 

Oliewinning Schoonebeek
De herstelde watertransportleiding voert op veilige wijze het zoute productiewater af dat bij de oliewinning in Schoonebeek mee naar boven komt. Via de nieuwe, betrouwbare ondergrondse leiding gaat het water naar drie waterinjectielocaties in Rossum in Twente, waar het in een leeg aardgasveld wordt gepompt.

Lees op NAM.nl meer over de prijs of bekijk de korte film over het project

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Boortoren binnenkort in Koekangerveld

Zo’n veertig omwonenden bezochten vrijdag 14 oktober een inloopbijeenkomst op de NAM-locatie Koekangerveld. NAM organiseerde deze bijeenkomst om omwonenden te informeren over de werkzaamheden die binnenkort starten op de locatie. 

Op de nieuwe locatie Koekangerveld starten binnenkort de voorbereidende werkzaamheden voor het boren van een nieuwe put in het De Wijk-gasveld. Voor de daadwerkelijke boring van start kan, wordt het benodigde materiaal naar de locatie gebracht. Zo arriveert naar verwachting eind november de boortoren op de locatie.

De boortoren blijft een aantal maanden in de regio voor de boring van in totaal negen nieuwe putten in het De Wijk-gasveld. Het boren gebeurt op de locaties in Koekange, Koekangerveld en Echten. 

De voorbereidende werkzaamheden duren circa twee weken en kunnen enige geluidsoverlast met zich meebrengen. Tijdens de inloopsessie informeerde NAM de omwonenden hierover. 

Project Aardgas+
Gasveld De Wijk in Drenthe is na 65 jaar productie bijna leeg. Via een aantal nieuwe putten injecteren we stikstof in het gasveld, een innovatieve methode om ook de laatste resten aardgas uit het gasveld te halen. We noemen dit project Aardgas+. 


Lees meer over het project Aardgas+ op NAM.nl, bekijk de film over stikstofinjectie of bezoek onze Facebookpagina.

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
Newsletter Marketing Powered by Newsweaver