NAM draagt Rijksmonumenten over aan Het Groninger Landschap
Het Groninger Landschap en NAM hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van monumentaal erfgoed in de regio boven het Groningen-gasveld. Het gaat om Rijksmonumenten met complexe schade die de NAM verworven heeft en een relatie met het landschap hebben.

De overeenkomst heeft in eerste instantie betrekking op vier Rijksmonumenten: de boerderijen Occo Reintiesheert in Stedum, De Haver in Onderdendam en Melkema in Huizinge en verder de molenaarswoning van molen Zeldenrust in Westerwijtwerd.

Lees Meer
Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Gerald Schotman bij BNR ‘Zaken doen met’

Vorige week donderdag was Gerald Schotman live te gast bij het radioprogramma ‘Zaken doen met’ van BNR. Hij sprak daar met interviewer René de Monchy over de actuele stand van zaken en de toekomst van energie in Nederland. Mocht u het interview terug willen luisteren, dat kan hier.

Diezelfde dag sprak Gerald Schotman ook met regionale journalisten in Zuidbroek, Groningen en met de landelijke economie/energie journalisten in Amsterdam.

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Innovatieve schuimblusinstallatie in Den Helder

In Den Helder heeft NAM een van de grootste gasbehandelingsinstallaties ter wereld. Hier werken de gemeente Den Helder, de brandweer en NAM intensief samen aan veiligheid en risicobeheersing.

Een concreet resultaat van deze samenwerking is een innovatieve, mobiele schuimblusinstallatie voor het bestrijden van complexe vloeistofbranden. Deze installatie van NAM is geplaatst bij de brandweer. De installatie is eenvoudig te bedienen en kan snel aan een brandweerauto worden gekoppeld. De brandweer kan de installatie breed in de regio inzetten.  

Circa de helft van het Nederlands aardgas dat op zee wordt gewonnen komt in Den Helder aan land, op de gasbehandelingsinstallatie van NAM. Na behandeling wordt het aardgas gebruikt voor de Nederlandse industrie en het verwarmen van Nederlandse huizen.

Lees hier het volledig bericht over de mobiele schuimblusinstallatie.  

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Eerste steen Ommelander Ziekenhuis Groningen

Personeel en omwonenden legden vrijdag 29 januari de eerste steen van het nieuw te bouwen, aardbevingsbestendiger Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda.

Zo’n 450 genodigden legden symbolisch een eerste steen van het ziekenhuis, samen met directeur Albert Koeleman van het OZG en Jos Aartsen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het nieuwe ziekenhuis wordt een volwaardige dochter van het UMCG. Dankzij de investering in de nieuwbouw en de samenwerking met het UMCG blijft de specialistische zorg behouden voor Noordoost-Groningen, benadrukte directeur Koeleman.


NAM Nieuwbouwregeling
NAM draagt, met een financiële bijdrage uit de Nieuwbouwregeling, bij aan de meerkosten die aardbevingsbestendiger bouwen met zich meebrengt. De nieuwbouwregeling is een van de regelingen waarmee NAM meerwaarde wil creëren voor de regio boven het Groningen-gasveld. Lees het volledige bericht over het ziekenhuis in Scheemda of lees verder over alle regelingen in Groningen.

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Burenavond Schoonebeek
‘Hoe is het om naast een Oliebehandelingsinstallatie of Warmtekrachtcentrale te wonen, hebben omwonenden last van de werkzaamheden en hoe kunnen we dat voorkomen’?

Voor een helder antwoord op die vragen organiseerde NAM dinsdag 26 januari in Schoonebeek een avond voor de buren van de Oliebehandelingsinstallatie/ Warmtekrachtcentrale (OBI/WKC). Onder het genot van een bord stamppot gingen de buren in gesprek met medewerkers van NAM. Zij spraken over de werkzaamheden en mogelijke overlast van, zoals zij dat in Schoonebeek noemen, ‘de fabriek’.
Lees Meer
Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Oproep: Groningen positief in de media

Groningen positief op de kaart zetten in de rest van Nederland met aansprekende Groningse mediaprojecten. Ideeën hiervoor kunnen nog tot 15 februari 2016 worden ingediend. De beste ideeën maken kans op een bijdrage uit het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma.

Lees alles over deze verkiezing op NAMPlatform.nl  

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Blijf actueel op de hoogte over NAM

Deze nieuwsbrief is vernieuwd. NAM publiceert voortaan één nieuwsbrief met nieuws en ontwikkelingen rond gaswinning uit het Groningen-gasveld en over de activiteiten van NAM in de rest van Nederland. Wilt u de ‘vernieuwde’ nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

Dialoog
NAM gaat graag de dialoog aan over gaswinning en de gevolgen daarvan. Er worden daarom regelmatig diverse informatieve bijeenkomsten georganiseerd.

Blijf actueel op de hoogte over informatiebijeenkomsten en andere actuele ontwikkelingen via NAM.nl. Of bezoek NAMPlatform.nl voor nieuws en ontwikkelingen over aardbevingen en gaswinning uit het Groningen-gasveld.  

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
Email Newsletter Software by Newsweaver