IJsplein Echten is een succes
 

Het IJsplein in Echten is zo’n succes, dat de openingstijden zijn verruimd. Jong en oud heeft er veel plezier van. Het IJsplein is mogelijk dankzij een bijdrage van de NAM. Tot en met 5 januari is de baan open voor schaatsen en curlen.

 

De baan was een wens van de bewoners in het gebied bij de dorpen Echten, Koekange en Koekangerveld in Drenthe waar de NAM gas wint. Daarom is de tijdelijke en overdekte ijsbaan opgezet op Vakantiepark Westerbergen in Echten, dat centraal gelegen is. “Het is leuk om zo iets terug te doen voor de gemeenschap”, zegt Kirsten Smit van de NAM.

 

Gratis schaatsen
Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals schaatslessen voor schoolkinderen uit de gemeenten De Wolden en Hoogeveen. Ook zijn er feestelijke arrangementen voor vriendengroepen, bedrijven, families en kinderfeestjes. Er staat zelfs een winterse bruiloft op het programma. Wanneer de baan niet is verhuurd, kunnen omwonenden gratis komen schaatsen. Dat kan met eigen ijshockey- of kunstschaatsen en eventueel kunnen er schaatsen worden geleend.

De actuele openingstijden staan op de website van Vakantiepark Westenbergen.

 

De NAM is in gesprek met de gemeente Hardenberg over de mogelijkheid om ook daar een ijsplein te plaatsen. Dit gebeurt volgend jaar of misschien al in februari 2020.

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer