Johan Atema begonnen als nieuwe directeur

Johan Atema is 1 september 2018 begonnen als nieuwe directeur van NAM. Hij is Gerald Schotman opgevolgd.

 

Johan Atema is zeker geen onbekende binnen NAM. Sinds 1997 werkt hij bij Shell. Hij vervulde verschillende technische managementfuncties zowel voor Shell als NAM. Zijn vorige functie was Vice President International Manage Producing Assets bij Shell International in Den Haag.

 

Atema:”Ik kijk er naar uit om met mijn NAM-collega’s de komende jaren zorg te dragen voor een veilige en betrouwbare energievoorziening, waarbij we tegelijkertijd werken aan de afbouw van de productie in Groningen en een naadloze transitie naar een duurzame toekomst.”

 

Gerald Schotman was sinds 2014 directeur van NAM. Hij werkt nu bij Shell als Vice President Joint Ventures Delivery & Excellence.

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
Met mobiele NAM-kantoren naar Truckers- en Transportdag Coevorden

NAM was gevraagd er ook bij te zijn op de Truckers- en Transportdag in Coevorden, op zaterdag 1 september. Tussen de honderden trucks en trailers op het terrein van internationaal logistiek dienstverlener Nijhof-Wassink, stonden daarom twee mobiele kantoren van NAM. Alle deelnemers deden hun best om als mooiste uit de bus te komen.

 

Stichting De Kasteeltruckers organiseert de Truckers- en Transportdag tweejaarlijks op bedrijvenpark Europark. Het is uitgegroeid tot een groots evenement, met veel activiteiten en demonstraties.

 

Opbrengst naar Wensambulance
Giften en de opbrengst van een verloting gaan elke keer naar een goed doel. Dit jaar was dat de Wensambulance van Stichting Ambiance Noord-Nederland. Deze stichting helpt ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

 

Zoutwaterauto
Veel bezoekers namen de moeite om de mobiele kantoren van NAM van binnen te bekijken. Jonge bezoekers werden bij de mobiele kantoren uitgedaagd om een zoutwaterauto in elkaar zetten. Aan het einde van de dag hadden zij 125 auto’s in elkaar gezet.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
NAM heeft elektrische deelauto’s voor medewerkers

Voor medewerkers die af en toe een auto nodig hebben voor hun werk, heeft NAM nu vier elektrische auto’s ter beschikking.

 

Twee van de elektrische auto’s staan bij het kantoor in Hoogezand en twee bij het hoofdkantoor in Assen. De auto’s in Hoogezand vervangen de deelauto’s die op benzine reden. Voor medewerkers in Assen zijn de deelauto’s een nieuwe dienst.


De elektrische auto's passen in het beleid van NAM voor verduurzaming. Het gaat om BMW 3i’s. Medewerkers kunnen een auto reserveren via een app.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer
 
NAM langs route Trappen, Happen en Stappen

Het fietsevenement Trappen, Happen en Stappen in de Drentse gemeentes Hoogeveen en De Wolden op 28 tot en met 31 augustus was een succes. Langs de route waren activiteiten, hapjes en vermaak. Ook NAM was van de partij.

 

Het was de derde editie van het evenement. Jong en oud kon elke dag een andere route fietsen van 30 of 40 kilometer. Wat de fietsvierdaagse bijzonder maakt, is dat er langs de route en bij de finish van alles is te beleven. Woensdag 29 augustus was er extra aandacht voor kinderen met speciale kinderactiviteiten. Deze dag stond ook NAM langs de route, bij NAM-locatie De Wijk-200 in Koekangerveld.

 

Energierepen
Tussen de 500 en 600 fietsers kwamen langs, waarvan zeker zo’n 300 de pedalen bij NAM stilzetten. Twee medewerkers boden energierepen en pennen aan. Kinderen konden badzout maken, wat ze erg leuk vonden om te doen.

 

Verbaasd
Er ontstonden veel goede gesprekken met de fietsers, vertellen Marianne Knol en Henriët Jager van NAM. “Veel mensen waren toch verbaasd dat NAM al zo lang gas wint uit het De Wijk-gasveld. Dat doet NAM sinds de jaren vijftig.”

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer