Veel meisjes en vrouwen op Girlsday in Assen

Bijna honderdtwintig meisjes kwamen 11 april naar Girlsday in het Drents Museum in Assen, waar onder meer de NAM workshops aanbood. Met de landelijke jaarlijkse Girlsday wil organisator VHTO meisjes interesseren voor technische beroepen.

 

Girlsday in Assen was georganiseerd door het Drents Museum, Provincie Drenthe, de Discovery Truck van de Rijksuniversiteit Groningen, de Knutselkeet en de NAM. Met workshops lieten zij meisjes kennismaken met bèta, techniek en ICT.

 

Brug van spaghetti en spekjes
De onderwerpen varieerden van vuurvliegjes maken en gezichtsreconstructies tot een brug bouwen met spaghetti, spekjes en elastiekjes. “Bij de NAM leerden de meiden hoe je de waarde van aardgas kunt bepalen: hoogcalorisch of laagcalorisch. Ook werd uitgelegd hoe je gas uit putten kunt winnen waar niet heel veel meer in zit en hoe je bovengronds schuimvorming kunt voorkomen”, zegt Marianne Knol, organisator vanuit de NAM. “Daar kwamen zelfs chocolademelk en afwasmiddel aan te pas.”

 

Vrouwelijk rolmodel
Bijzonder was dat er voornamelijk meisjes en vrouwen waren, ook afgezien van de deelnemers. Marianne Knol: “Niet alleen werden de meeste workshops door vrouwen gegeven, ook de meegekomen docenten waren vooral vrouwen.” Op die manier wil de VHTO meisjes een rolmodel geven. De VHTO is het landelijke expertisebureau voor meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

 

Lees ook het artikel over Girlsday in Assen in het Dagblad van het Noorden.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Del.icio.us Digg Yammer