Huurwoningen versterken

Acht woningbouwcorporaties, de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZk) en Economische Zaken (EZ), NAM en Centrum Veilig Wonen (CVW) hebben een principeakkoord gesloten over het bouwkundig versterken van 1.650 huurwoningen in de provincie Groningen. Dit maakte CVW dinsdag 7 juli bekend. Na de zomervakantie start een pilot met 150 gezinswoningen. Daarna wordt daarna verder gegaan met een grootschalige aanpak van 1.500 woningen.

Lees hier meer over het principeakkoord, de betrokken woningbouwcorporaties en de betreffende gemeenten. 

 
Gefaseerde overdracht schadeafhandeling naar CVW van start

NAM draagt openstaande schadegevallen vanaf 1 juli 2015 gefaseerd over aan Centrum Veilig Wonen (CVW). CVW neemt sinds 5 januari reeds alle nieuwe schademeldingen in behandeling; schades die vóór die tijd werden gemeld zijn nog bij NAM in behandeling. De komende tijd draagt NAM dus ook deze zaken gefaseerd over. Bewoners die dat betreft, ontvangen hierover altijd eerst een persoonlijk bericht.

NAM werkt tot eind 2015 nog aan langlopende schades, waar vaak meer aan de hand is dan alleen schade door aardbevingen. Lees meer informatie op NAMPlatform.nl of op de website van Centrum Veilig Wonen.

 
231 Jarino-woningen veiliger gemaakt

In Winsum, Ten Boer en Bedum werden 231 Jarino-woningen veiliger gemaakt. Een groot aantal partijen werkte de afgelopen tijd hard aan het verhelpen van een bouwkundig gebrek aan een specifiek type Jarino-woning. De laatste woningen worden de komende weken opgeleverd.
 
Het bouwkundig gebrek aan de latei aan de gevel werd in september 2014 ontdekt bij een reguliere schadeopname in Winsum en bleek voor te komen bij meer woningen van hetzelfde ontwerp. In goed overleg met betrokken gemeenten bood NAM aan de onveilige situatie bij 231 woningen te verhelpen.  

 
Documentaire voor en door kinderen over schoolinspecties

Moomba! Media maakt naar aanleiding van de schoolinspecties een korte documentaire ‘voor en door kinderen’. Alle betrokken partijen bij de schoolinspecties komen in de film aan het woord: kinderen, medewerkers van scholen en veel deskundigen. Leerlingen van De Roemte en de Prinses Beatrixschool, de twee basisscholen in Loppersum die onlangs verhuisden naar een tijdelijke school, vertellen over hun nieuwe school, maar ook over aardbevingen en veiligheid.

Het afgelopen half jaar zijn in Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Hoogezand-Sappemeer, Loppersum, Menterwolde, Slochteren en Ten Boer ruim 100 scholen geïnspecteerd op risicovolle situaties. Moomba! Media startte in april met filmen. De film zal gebruikt worden bij de voorlichting aan scholen in de regio, over het inspecteren en mogelijk veiliger maken van scholen. De documentaire kan worden gemaakt, mede dankzij een financiële bijdrage van het Leefbaarheids- en Duurzaamheidsprogramma van NAM.


Bewonerskrant over gaswinning en aardbevingen
Lees binnenkort meer over deze documuentaire, het afronden van ruim 100 schoolinspecties en de tijdelijke school in Loppersum in een nieuwe editie van de Bewonerskrant over gaswinning en aardbevingen. De vijfde editie van deze krant ligt vanaf maandag 13 juli bij bewoners in de regio op de mat. Ontvangt u deze krant niet, maar wilt u ‘m wel graag lezen? We publiceren de krant binnenkort ook op www.NAMPlatform.nl. Of vraag een gedrukt exemplaar aan van de krant, via een mailbericht.  

Email Software by Newsweaver