NAM investeert in kennis over bouwkundig versterken

NAM faciliteerde dinsdag en woensdag 6 en 7 oktober een workshop voor zo’n zestig constructeurs en bouwkundigen door de Italiaanse aardbevingsexpert Gian Michele Calvi van het kennisinstituut EUcentre. De expert deelde zijn kennis over bouwkundig versterken en de ‘base isolation techniek’, waarbij het fundament van een gebouw wordt geïsoleerd van de trillende ondergrond. De techniek is ook toegepast bij de tijdelijke basisschool in Loppersum en wordt bij diverse nieuwbouwprojecten in de regio overwogen.


Donderdag 1 oktober bezochten 25 studenten bouwkunde van de Hanze Hogeschool een testwoning van NAM. De bouwkundestudenten volgen een minor waarbij er dieper ingegaan wordt op het ontstaan van aardbevingen, aardbevingsschade en versterkingstechnieken.  Omdat NAM kennis delen belangrijk vindt en open staat voor nieuwe en verfrissende ideeën stelt NAM de testwoningen regelmatig open voor studenten en professionals. 

 
Tweede ronde Nieuwbouw-innovatieregeling

Dinsdag 29 september ging de tweede ronde van de Nieuwbouw-innovatieregeling van start met een kennismakingsbijeenkomst. Bijna twintig ondernemers, potentiële deelnemers, presenteerden hier hun innovatieve ideeën voor aardbevingsbestendiger bouwen.


De Nieuwbouw-innovatieregeling stimuleert ondernemers, ontwerpers en aandragers van innovatieve oplossingen voor bevingsbestendigere nieuwbouw in Noordoost-Groningen. Deelnemers van de eerste ronde van deze regeling, de pilot, beoordeelden de nieuwbouw-innovatieregeling reeds zeer positief.  


Aardbevingsbestendige nieuwbouw vindt al volop plaats in de regio, ook met ondersteuning van de Nieuwbouwregeling van NAM. Voor de langere termijn, is kennisgroei en innovatie van grote waarde.


Aanmelden  
Aanmelden voor de tweede ronde van de nieuwbouw-innovatieregeling kan nog. Ondernemers en ontwerpers kunnen hun innovatieve ideeën voor aardbevingsbestendiger nieuwbouw vóór maandag 9 november, 12.00 uur mailen naar innovatie@nam.nl. Lees meer over de nieuwbouw-innovatieregeling op www.NAMPlatform.nl

 
Blijf op de hoogte

NAM blijft graag de dialoog aangaan met betrokkenen over gaswinning en de gevolgen daarvan. Er worden daarom regelmatig diverse informatieve bijeenkomsten georganiseerd.
 

Dinsdag 13 oktober vond in Loppersum een RIG thema-avond plaats over de Economic Board Groningen. Directeur Marco Smit sprak over de Economic Board en richtte zich met name op ondernemers in de regio. De volgende RIG thema-avond, over ‘Het gevoel van Groningen’, vindt donderdag 26 november a.s. plaats. De Vereniging Groninger Dorpen (VGD) organiseert vanaf eind oktober in nauwe samenwerking met NAM opnieuw een dorpenronde in de regio.

Activiteiten en actuele ontwikkelingen
Behalve via diverse informatieve bijeenkomsten of deze digitale nieuwsbrief, kunt u actuele ontwikkelingen over gaswinning en aardbevingen ook volgen via www.NAMPlatform.nl en of de bewonerskrant van NAM. De volgende bewonerskrant zal naar verwachting begin november huis aan huis in de regio worden verspreid. Tenslotte kunt u zich  ook aanmelden voor de  algemene digitale nieuwsbrief van NAM. Hierin leest u over alle activiteiten van NAM en over interessante ontwikkelingen en actualiteiten.   

Newsletter Marketing Powered by Newsweaver