Reactie NAM op besluit van Minister Kamp

Het voorgenomen besluit van minister Kamp over de gaswinning in Noordoost-Groningen biedt perspectief aan de inwoners van de regio en aan NAM. Een breed pakket aan maatregelen gericht op veiligheid en leefbaarheid zorgt ervoor dat gaswinning ook in de toekomst verantwoord is. Minister Kamp heeft aangegeven dat met dit pakket aan maatregelen bijna 1,2 miljard euro is gemoeid over de komende vijf jaar.

Bart van de Leemput, directeur NAM: "Belangrijk is dat bewoners nu systematisch betrokken worden bij het uitvoeren van de maatregelen aan overlegtafels. Het gaat immers om hun huis, hun toekomst en hun veiligheid. De minister heeft aangekondigd de gasproductie uit het Groningen-gasveld voor 3 jaar gericht te verminderen. Dat betekent niet dat aardbevingen zullen stoppen. Onderzoeken laten zien dat de komende drie jaar aardbevingen van 4.1 op de schaal van Richter kunnen optreden. In combinatie met het pakket aan maatregelen dat nu is overeengekomen, betekent dit een aanvaardbaar veiligheidsrisico."

Lees meer
 
NAM vermindert gasproductie rond Loppersum

Direct na het door de Minister toegelichte ontwerpbesluit op 17 januari heeft NAM nog dezelfde dag de productie uit de 5 productielocaties rond Loppersum verminderd. Deze vermindering is nodig om de maximale toegestane productie van de productielocaties in Loppersum gedurende 2014 niet te overschrijden (3 miljard m3). NAM zal op korte termijn op haar website namplatform de maandelijks geproduceerde volumes per productielocatie van het Groningen gasveld publiceren.

Newsletter Marketing Powered by Newsweaver